PHOTOSHOP és énekesnők: Ne próbálj olyan nagyon JÓL kinézni

PHOTOSHOP és énekesnők: Ne próbálj olyan nagyon JÓL kinézni

PHOTOSHOP vs. VALÓSÁG Egyre több embernek és előadónak lesz elege a photoshop-olt valóságból. Pár hónapja Boggie és alkotótársainak valós idejű átalakító videója, a Parfüm járta be a világot, több millióan látták és találgatták, hogy milyen programban vehették “kezelésbe” az énekesnőt. Természetesen ilyen nem létezik, a videó több hónapos megfeszített munka eredménye, de az elgondolkodtató: miért is akarunk annyira valamilyennek látszani? Általában szebbnek, érdekesebbnek, fiatalabbnak stb. , mint a valóságban.

smink

Letagadhatatlan tény, hogy a smink csodákat művel az emberrel. Egy előadónak kell is adnia az ilyen illúziókra: a színpadon a test munkaeszköz, a show része, egy szép smink önbizalmat ad. A baj akkor kezdődik, amikor a nézőtéren/gép előtt ülő kislányok azt hiszik, hogy a klipben szereplő látszat egyenlő a valósággal. És nem látnak hasonlóan dús hajat, hibátlan bőrt meg vékony derekat a tükörben. “Jobb” esetben csak egy állandó megfelelési kényszer lesz az eredmény, folyamatosan viselt sminkek, póthajak, pózok és értelmetlen diéták. Saját filterezett képek posztolása Intagram és Fb körítéssel. Rosszabb esetben olyan szinten sérül az énképük, hogy ami szép és valóban értékes bennük/rajtuk, azt sem fogják elhinni, élvezni.

Áprilisban debütált Beyonce új dala, a Pretty Hurts (klip és szöveg magyarul itt), ami kendőzetlenül mutatja be egy szépségverseny kulisszatitkaként leleplezve a vattaevést (2:01 – nél) az intrikákat, bajusz-gyatázás, fog-vazelinezés és a bugyik fenékre ragasztását, miközben a megalázó mérlegelések és könnyek sem maradnak ki. “Ha nincs semmi a fejedben, az nem gond” .

Ez a szép, de hamis világ egyre többeknek nem tetszik, sok előadó hangot is ad a gondolatainak. A legfrissebb július elején került fel a YT-ra, póthaj – és paróka leszedős, műszempilla letépős, leleplező – felszabadító gondolatok és képek minden korosztálynak Colbie Caillat klipjében. Röviden arról, hogy nem kell olyan keményen próbálkoznunk… :

Comments

Share This